17 Kasım 2012 Cumartesi

ÇİTRÎ, SELAHADDİN TURGAY DALOĞLU (İMZALI İTHAFLI)



"Gazetemiz neşriyat müdürü Daloğlu, Orhan Kemal'den 505, Yaşar Kemal'den 500, Aziz Nesin'den 507 oy fazla alarak yarışmada birinci oldu."



Eleştirmen Sebahattin Yılmaz "Çitrî" için şöyle yazmıştı:
"Bir Anadolu vardır. Özlemine hergün burak tutkusu içimde doğan Anadolu. Dumanı eksik olmayan dağlar, yağmur sesinde sarhoş bozkır tarlalar. Kıvrım kıvrım akarken ne endamlı bir gelin gibidir Aras nehriyle şarkı söyleyen çılgın sular. İnsanları vardır, gün ışığında yorgun, çekik bakışları, saf çehreleri ile elleri nasırlı kalbine işleyen ne güzel insanları vardır. Anadolu'nun.
İşte bir de Anadolu'yu Selahattin Tugray Daloğlu'nun -Çitrî- romanında buldum. Özlem duyduğum, hasretiyle kor alev gibi yandığım Anadolu'yu bu eserle içtim, havasını teneffüs ettim. Sıra dağlar ardına saklanımş, romantik, mahzun kalbi ve ruhu yaralı bir gencin dünyasını ounla beraber yaşadım. Çitrî'de plaj koltuklarında viski ve pop müziği ile değil de, yanık kaval sesi ve toprak kokusundan sarhoş olanların ekmek kavgasına verdikleri yüceliğin nedenini bir kez daha anladım.
Selahattin Turgay gerçekçi bir yazar. Çitrî de güçlü hayattan alınmış bir roman. Ve gerçe bir sanat eseri."
Kitap Temmuz 1978'de Gurbet Yayınları'ndan çıkmış. İlk resimden anlaşılacağı gibi Selahaddin Turgay Daloğlu'nun yazmış olduğu Çitrî romanı; Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Aziz Nesin.. gibi usta edebiyatçıların katıldığı roman yarışmasında, bütün ustalara en az 500 oy fark atarak birinciliği kazanmıştır. Ne yazık ki o günden bugüne eser unutulmuş ve baskısı da tükenmiştir. Yayınevlerimiz kitabın yeni baskısını yapmamışlardır. Unutulmuş bir yazarımızı sizlere hatırlatmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kitap 107 sayfadır, temiz ve sağlam durumdadır. "Ahmet Kaplan'a dileklerin en güzeliyle, S. Turgay Daloğlu, İmza, 21.5.1980" şeklinde imzalı ve ithaflıdır. FİYATI 25 TL, satın almak için TIKLAYINIZ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder